Egyirányú lesz a pesti alsó rakpart egy szakasza

Szerdától 2017 tavaszáig az északi szakaszt már csak a déli irányban lehet használni.

MTI
2016. 07. 19. 20:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Közlésük szerint a Dráva utca Népfürdő utca és Kárpát utca közötti szakaszának felújítása, a pesti alsó rakpart Dráva utcai felhajtójának átépítése, valamint csatornázási munkák miatt rendelik el a forgalmi rend módosítását.

A Margit híd és a rakpart északi vége között az északi irányú forgalmat a Jászai Mari téren keresztül az Újpesti rakpart – Bessenyei utca – Kárpát utca – Révész utca útvonalra terelik. A Dráva utca felől a rakpart közvetlenül nem, csak a Kárpát utca–Révész utca útvonalon át lesz elérhető. Újlipótvárosból a Margit hidat csak a Pannónia utca–Szent István körút útvonalon, az alsó rakpartot déli irányban pedig csak a Szent István parki lehajtón keresztül lehet majd megközelíteni.

A rakpart forgalmi rendjének változása a tehergépjárművek és az autóbuszok forgalmára is kihatással lesz, mivel északi irányban a Jászai Mari tér felső rakparti részén, a Margit híd alatt 3,5 méteres magasságkorlátozás van érvényben. Ezért az ezen magasságot meghaladó, a pesti alsó rakparton dél felől érkező járműveknek kerülő úton kell közlekedniük.

A változás érinti a BKK 15-ös és 115-ös buszjáratát is, amely a Népfürdő utca forgalmának változása miatt mindkét irányban módosított útvonalon közlekedik, az északi irányba haladó buszok nem érintik a Dráva utca megállóját, helyette a 79-es troli Kárpát utca megállóhelyén lehet a buszra fel- vagy arról leszállni.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.