Egyre kevesebb az öngyilkos a magyar börtönökben

Évek óta fokozatosan csökken az öngyilkosságok száma a fogvatartottak között Magyarországon.

MTI
2016. 07. 21. 6:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tájékoztatás szerint az elmúlt tizenhárom évben legutóbb 2003-ban és 2011-ben volt csúcson a fogvatartottak által elkövetett öngyilkosságok száma, mindkét esztendőben 9-9 ember vetett véget életének.

A börtönökben bekövetkező öngyilkosságok számát tekintve nemzetközi összehasonlításban Magyarország az egyik legjobb helyen szerepel. Európában csak a szlovák és a svájci börtönökben fordult elő kevesebb önkárosítás a rabok között 2010 és 2013 között. Ebben az időszakban a legtöbb (évente mintegy 100) fogvatartott Franciaországban és Olaszországban vetett véget önkezével az életének.

A megkísérelt öngyilkosságok számának alakulásáról a BVOP nem tudott tájékoztatást adni, azonban közölte: a büntetés-végrehajtás fokozott figyelmet fordít a rabok mentális egészségének megőrzésére.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.