Elkészült a magyar orvosok rangsora

Igen részletes top 100-as listát készített egy gazdasági lap az ország legjobb praktizáló szakorvosaiból.

Kuslits Szonja
2016. 07. 08. 7:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több tucat szakorvos, intézményvezető és orvos igazgató segítette azt a több hónapnyi munkát, amelynek eredményeként egy igen részletes top 100-as listát készített a Haszon gazdasági lap az ország legjobb praktizáló szakorvosaiból. Az elkészült listát szakmai szempontok alapján állították össze, így a betegekkel való kommunikációt, betegfórumokat nem vizsgáltak, vagyis nem jelentett sem előnyt, sem hátrányt az, hogy a gyógyító miképpen viselkedik pácienseivel, és mennyire elérhető. A listában szereplők legnagyobb része közkórházakban dolgozik, és többségben vannak a fővárosiak. A legtöbb kiváló szakember – 22 orvos – Budapesten a Semmelweis Egyetem valamelyik klinikáján dolgozik, míg a vidéki városok tekintetében hét-hét orvossal kiemelkedik a pécsi és a szegedi klinika.

Az idegsebészek közül magas színvonalon gyógyít Banczerowski Péter és Vajda János, az Országos Klinikai Idegtudományi Intézet, Bognár László, a debreceni klinika, Dóczi Tamás, a pécsi klinika és Csókay András, a Honvédkórház idegsebésze.

A gerincsebészek ötös listáján szerepel Jakab Gábor és Varga Péter Pál, az Országos Gerincgyógyászati Központ, Veres Róbert, a szegedi klinika, Erbszt András, a Róbert Károly Magánkórház és Lipóth László, a Honvédkórház orvosa.

Az onkológusok közül Bokody Györgyöt, a fővárosi Szent István és Szent László Kórház, Mátrai Zoltánt és Rosta Andrást, az Országos Onkológiai Intézet, Masszi Tamást és Szendrői Miklóst, a Semmelweis Egyetem klinikájának orvosát tartja a szakma a legkiválóbbnak.

A belgyógyászok tekintetében a 100-as listán szerepel Somogyi Anikó, Gellér László és Karádi István, a Semmelweis Egyetem klinikájának orvosai, valamint Nyolczas Noémi, a Honvédkórház és Ungi Imre, a szegedi klinika orvosa.

A neurológusok közül Bereczki Dánielt, a Semmelweis Egyetem, Csiba Lászlót, a debreceni egyetem, Harcos Pétert, a Szent Imre kórház, Komoly Sámuelt, a pécsi klinika és Szikora Istvánt, az Országos Klinikai Idegtudományi Intézet munkatársát tartják a legjobbnak.

A szülészet-nőgyógyászat területén a legkiválóbb öt orvos: Koppán Miklós, a pécsi klinika, Ungár László, a fővárosi Uzsoki utcai kórház, Szeberényi Zsolt, a békéscsabai Réthy Pál kórház, Csermely Gyula, a fővárosi Szent István és Szent László Kórház és Nagy Sándor, a győri Petz Aladár kórház munkatársa.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.