Facebookon homokosozott a Fidesz kommunikátora

Ungár Klára ügyvédjét melegnek, a liberális politikusnőt pedig Klári bácsinak nevezte Kocsis Máté.

MNO
2016. 07. 08. 12:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Leszedték a Facebookról a Fidesz kommunikációs igazgatójának és budapesti elnökének, Kocsis Máténak azon posztját, amiben Ungár Klárát Klári bácsinak, illetve Klárolynak, jogi képviselőjét, Nehéz-Posony Mártont pedig homokosnak nevezte. Korábban egyébként Bayer Zsolt publicista volt az, aki szintén Klári bácsinak szólította Ungárt. Kocsist a jelek szerint az bosszantotta fel, hogy ügyvédje levelet kapott Ungár jogi képviselőjétől: fizesse meg a megítélt 150 ezer forintos perköltséget. A VIII. kerületi polgármester szerint azzal fenyegették őt, hogy különben a sajtóhoz fordulnak. Hozzátette: a perköltséget megfizeti, de nem azért, mert valaki a sajtóhoz fordul, hanem mert a bíróság így döntött. Posztja végén a politikus egy különös megjegyzést tett a Fidesz egykori képviselőjére, Ungárra: „Klári bácsiról amúgy láttunk a homofóbia ünnepén, a Pride-on készült fotót, be volt szappanozva, de víz meg sajnos sehol nem volt...” Nem tudni, Kocsis ezzel mire gondolt.

A Facebook viszont törölte a bejegyzést, a kommunikációs igazgató oldala pedig egy időre elérhetetlenné is vált. Amikor visszatért, Kocsis ezt üzente: „A Facebook honi helytartói törölték a bejegyzésünket, pedig csak az igazat írtuk és jó vita lett volna. Azt meg nem szeretik a vélemény-terroristák, ezért akcióba lendültek, ment a bejelentés.” Arra a kommentelői megjegyzésre, hogy akkor posztolja ki újra, Kocsis oldalának szerkesztője azt válaszolta: „Azt kérte a Fb, hogy ne tegyük, mert bünti lesz. Üdv, a szerk.” Arra a szintén hozzászólói felvetésre, hogy „ők buzizhatnak, te nem”, a szerkesztő azt felelte: „ez pontosan így van”.

Ungár ügyvédje, Nehéz-Posony a Hvg.hu-val azt közölte: Kocsis a teljesítési határidő után nyolc nappal fizette meg végül a perköltséget. A jogi képviselő nem kívánt reagálni a homokosozásra, közlése szerint tartja magát ahhoz, hogy „a szexuális irányultságra vonatkozó valótlan tényállítás nem befolyásolja a személyiség társadalmi megítélését”.

Ungárék ezt képviselték abban a személyiségi jogi perben, amit Kocsis indított amiatt, hogy a SZEMA párt elnöke melegnek nevezte őt. Első fokon a józsefvárosi polgármesternek adtak igazat, másodfokon a Fővárosi Ítélőtábla viszont úgy látta, Ungár valótlan tényállítást tett, de nem sértette meg Kocsis jó hírnevét. „A Kúriát azért még megkérdezzük erről. Ettől kezdve ugyanis minden heteroszexuálist le lehet buzizni, a homoszexuálisokat meg gondolom továbbra sem. Érdekes logika” – írta erről korábban a kommunikációs igazgató.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.