Három hónapig ellenőriznek a hegyeshalmi határnál

Közlekedésbiztonsági ellenőrzést vezetett be az Országos Rendőr-főkapitányság a nyugati határon.

MTI
2016. 07. 06. 18:58
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A legforgalmasabb út, az M1-es autópálya a kiemelt tranzitjellege miatt fokozottan érintett a balesetekben, ezért rendszeresek a közlekedés biztonságát szolgáló ellenőrzések – tudatták.

Az ORFK hangsúlyozta: a közúti szállítással kapcsolatos, a közlekedésbiztonságot közvetlenül veszélyeztető jogsértések (a vezetési és pihenőidő megtartásának elmulasztása, a nem megfelelő műszaki állapotú járművel való közlekedés) megelőzése érdekében szükséges a tehergépjármű-forgalom rendszeres ellenőrzése.

Az ellenőrzések a következő napokban is folytatódnak, az így keletkezett adatokat a rendőrség folyamatosan értékeli, az ellenőrzésről, annak időtartamáról kockázatelemzés alapján dönt – jelezték.

A bécsi kormánytagot idéző ORF közszolgálati televízió beszámolója szerint kedden az osztrák és a magyar hatóságok egyaránt ellenőrizték az Ausztriába és a Magyarországra beutazókat, ezért délután hatalmas torlódás alakult ki egyes határátkelők mindkét oldalán.

A magyar–osztrák határszakaszon nincsen schengeni határ, Magyarország teljesen jogtalanul végez ellenőrzést – mondta a belügyminiszter, és arról is beszélt, hogy emiatt bekérette a bécsi magyar nagykövetet.

A burgenlandi rendőrség arról tájékoztatott, hogy a tartományban hétfő óta intenzív és szigorított a határellenőrzés, mert egyre több illegális bevándorlót tartóztattak fel, a számok már a tavalyi időszakhoz hasonló méreteket öltöttek.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.