Karácsony Gergely cáfol, és perelni fog

A zuglói polgármester reagált a Magyar Idők állításaira.

MNO
2016. 07. 08. 11:23
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A lap közlése szerint a PM-es Karácsony Gergely terjesztette elő a 2015. december 17-i kerületi képviselő-testületi ülésen azt a dokumentumot, amely szerint ingyen átadják a Zuglóhoz tartozó Varannó utcát a fővárosnak, hogy megvalósulhassanak a Liget Budapest Projekt építkezései. Karácsony Gergely ezzel kapcsolatban lapunk munkatársának azt mondta: helyreigazítási pert fog indítani a Magyar Idők ellen, mivel az utca átadására a Fővárosi Állat- és Növénykert bővítése miatt volt szükség, ez pedig egy fővárosi projekt, melynek semmi köze a Liget-projekthez. Ráadásul – szavai szerint –, ha nem adták volna át önként a Varannó utcát, rendelettel vették volna el.

A lap emellett azt írta: Zuglóban egyébként sem bánnak kesztyűs kézzel a fákkal, amióta Karácsony Gergely vezeti ezt a városrészt. „2014. október 12. és 2016. március 24. között összesen 509 fát vágtak ki a kerületben. A több mint félezer növény között egészséges fák kivágását is engedélyezte a XIV. kerületi önkormányzat, csupán azért, mert útban voltak” – írta a Magyar Idők. Erre reagálva Karácsony az MNO-nak úgy fogalmazott: a BVSC-pályán kivágott fákról nem tudtak, csak utólag értesültek a történtekről, így a lépést sem hagyták jóvá. A cikkben említett többi fakivágás pedig véleménye szerint magántelkeken történt, ezt pedig az önkormányzat nem tilthatja meg. Pótlásra azonban kötelezhetik a kivágókat, ezt pedig meg is tudják tenni – fűzte hozzá.

A Magyar Idők szerint a ligetvédők egyik emblematikus arca, Megyeri Szabolcs a zuglói önkormányzattól nemrég húszmillió forintot kaphatott úgynevezett szakértői és menedzsmentfeladatokra, amelyek kertészeti munkálatokhoz kapcsolódtak. „A Facebook-oldalán már közszereplőként bemutatkozó kertészmérnök a Virágzó Zugló utcafront-szépítési programhoz kapcsolódó feladatok ellátására kötött szerződést az önkormányzattal 2014-ben és 2015-ben is. Két évvel ezelőtt tíz hónapra vonatkozóan havi 990 600 forint, vagyis összesen 9,906 millió forint ütötte Megyeri markát, míg tavaly, ugyancsak tíz hónapra, havi 952 500 forintot, összesen 9,525 millió forintot számlázott a kertész” – olvasható a lap cikkében.

A polgármester ezzel kapcsolatban kijelentette: még 2010-ben indult el a Virágzó Zugló program, ők ezt viszik tovább. A program egyébként utcafrontok megújításáról szól, a felelőse ugyanazt a díjazást kapja, mint korábban. Karácsony szerint Megyeri álláspontja a Liget-ügyben ezért ezt nem is befolyásolhatja semmiben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.