Két újabb beadvány Tényitől

Hűtlen kezelés, valamint hivatali visszaélés gyanújával tett bejelentést kedden a fideszes Tényi István.

2016. 07. 20. 5:44
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hűtlen kezelés gyanújával tett bejelentést tegnap a fideszes Tényi István a külügyi tárca felügyelete alá tartozó Magyar Nemzeti Kereskedőház (MNKH) működése kapcsán – értesült lapunk. Bár az MNKH-t 2012-ben azért hozták létre, hogy felpörgesse a kis- és közepes vállalkozások exportját, a 444.hu cikke szerint 2013-tól 2016-ig mindössze 2,8 milliárd forintnyi üzletet hozott tető alá, miközben 2013-tól tavaly tavaszig 5,5 milliárd forint volt a működési költsége, vagyis 2,7 milliárd forintnyi veszteséget „termelt”. Ráadásul a cég csaknem ötmilliárd forintnyi kölcsönt is kapott a külügyi tárcától, ám azt nem tudni, ezt mire költötték.

Eközben Tényi István a Pokorni Zoltán vezette XII. kerületi önkormányzatnál hónapok óta folyó, vélelmezett hivatali visszaélés miatt is bejelentést tett. Mint azt megírtuk, naponta átlagosan több mint egymillió forintnyi közigazgatási bírságot szabtak ki február óta a Királyhágó utcából az Ugocsa utcába kanyarodókra. Négy hónap alatt 2683-an kaptak ötvenezres csekket, ami 134 millió forintnyi bírságot jelent. Ugyanakkor ha egy rendszámot leolvasott a kamera, akkor másfél hónapig nem büntetik újra az autóst, még ha újabb szabálysértést követ is el. Az önkormányzat tehát belenyúl a kamera rendszerébe és válogat, hogy kit büntet és kit nem, ami jogi képtelenség.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.