Kisiskolások százai lepték el a BME-t

Idén második alkalommal rendezte meg a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem a gyerekegyetemet.

MD
2016. 07. 07. 14:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kétszer egyhetes „egyetemi oktatást” tart a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem hétszáz általános iskolás számára. A gyerekegyetemen a fiatalok különböző előadásokon, valamint kiscsoportos, szemináriumi foglalkozásokon is részt vesznek, melyeket az intézmény oktatói tartanak. A kisdiákok olyan témákkal ismerkedhetnek meg az egy hét alatt, mint az állatok mozgása, az okostelefonok, okosvárosok, a titkosírás vagy az optika csodái. Az egy hét elteltével pedig a résztvevők oklevelet kapnak a gyermekegyetem elvégzéséről.

A 2.-5. osztályosoknak rendezett első turnust június utolsó hetében tartották, míg a 6.-8. osztályosoknak szóló második turnus július első hetében zajlik. A kezdeményezés kétségtelenül sikeres, hiszen komoly a túljelentkezés: ahogy az a BME oldalán olvasható, már a jövő évi rendezvényre is csak várólistás helyek maradtak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.