időjárás 9°C Brúnó , Renáta 2022. október 6.
logo

Karácsony beismerte, szemétkáosz fenyeget Budapesten

Ligetvédők: Baán László a Holdról jött

MNO
2016.07.08. 19:27

A Ligetvédők közleményben reagáltak Baán László miniszteri biztos pénteki bejelentésére.

Baán László „a Holdról jött, vagy valami olyan helyről, ahol se tévé, se internet” – reagáltak a Ligetvédők a Liget Budapest Projekt miniszteri biztosának pénteki bejelentésére, miszerint Zöld liget címmel fórumsorozatot indítanak annak érdekében, hogy mindenki elmondhassa a véleményét a Városliget rehabilitációjával és a tervezett fejlesztések kialakításával kapcsolatban.

A Ligetvédők azt írják, az összes szakmai és zöld szervezet, a Magyar Tájépítészektől a Civil Zuglóig, a Greenpeace-től az Építész Kamaráig az utóbbi években milliószor fejezték ki a nemtetszésüket a Liget Budapest Projekttel kapcsolatban, illetve több mint 45 ezer aláírást is összegyűjtöttek ellene. Minden fórumon tiltakoztak, de senki nem volt hajlandó meghallgatni őket, pont ezért jött létre a Ligetvédők mozgalma – olvasható a közleményben.

Baán több kijelentését hazugságnak nevezik. Állításuk szerint az elhangzottakkal szemben igenis csökkenni fog a Városliget zöld felülete, valamint tagadják, hogy erőszakosak lettek volna demonstrációik során. A miniszteri biztos ugyanis ezt állította pénteken, valamint közölte, nem elfogadható a jogszabályok átlépése, építési területet nem lehet „megszállni”.

A közleményben kiemelik, hogy bár a kormány 15 milliárd forintot szánt a park megújítására, ezt a pénzt az utóbbi három évben már elköltötték a tervekre és propagandára. A budapestiek 86 százaléka nem akarja, hogy beépítsék Európa egyik legrégebbi parkját, 250 milliárd forint közpénzért – írják.

A közleményben olvasható a Ligetvédők három követelése is:

A Ligetvédők csak arról hajlandóak tárgyalni, hogy hogyan újítsák fel a Városligetet, épületek nélkül. Ebben a felújításban a Ligetvédők aktívan, önkéntesen maguk is hajlandóak segédkezni.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.