Ligetvédők: Baán László a Holdról jött

A Ligetvédők közleményben reagáltak Baán László miniszteri biztos pénteki bejelentésére.

MNO
2016. 07. 08. 19:27
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Baán László „a Holdról jött, vagy valami olyan helyről, ahol se tévé, se internet” – reagáltak a Ligetvédők a Liget Budapest Projekt miniszteri biztosának pénteki bejelentésére, miszerint Zöld liget címmel fórumsorozatot indítanak annak érdekében, hogy mindenki elmondhassa a véleményét a Városliget rehabilitációjával és a tervezett fejlesztések kialakításával kapcsolatban.

A Ligetvédők azt írják, az összes szakmai és zöld szervezet, a Magyar Tájépítészektől a Civil Zuglóig, a Greenpeace-től az Építész Kamaráig az utóbbi években milliószor fejezték ki a nemtetszésüket a Liget Budapest Projekttel kapcsolatban, illetve több mint 45 ezer aláírást is összegyűjtöttek ellene. Minden fórumon tiltakoztak, de senki nem volt hajlandó meghallgatni őket, pont ezért jött létre a Ligetvédők mozgalma – olvasható a közleményben.

Baán több kijelentését hazugságnak nevezik. Állításuk szerint az elhangzottakkal szemben igenis csökkenni fog a Városliget zöld felülete, valamint tagadják, hogy erőszakosak lettek volna demonstrációik során. A miniszteri biztos ugyanis ezt állította pénteken, valamint közölte, nem elfogadható a jogszabályok átlépése, építési területet nem lehet „megszállni”.

A közleményben kiemelik, hogy bár a kormány 15 milliárd forintot szánt a park megújítására, ezt a pénzt az utóbbi három évben már elköltötték a tervekre és propagandára. A budapestiek 86 százaléka nem akarja, hogy beépítsék Európa egyik legrégebbi parkját, 250 milliárd forint közpénzért – írják.

A közleményben olvasható a Ligetvédők három követelése is:

A Ligetvédők csak arról hajlandóak tárgyalni, hogy hogyan újítsák fel a Városligetet, épületek nélkül. Ebben a felújításban a Ligetvédők aktívan, önkéntesen maguk is hajlandóak segédkezni.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.