Matolcsy Gyöngyi férje nyomdokain

Ha építkezésre kerül a sor, a Matolcsy család tagjai ugyanazt a céget választják.

MNO
2016. 07. 08. 15:32
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lassan nincs olyan tagja a Matolcsy családnak, aki ne állna így vagy úgy üzleti kapcsolatban a Raw Development Beruházásszervező és Mérnöki Szolgáltató Kft.-vel. A cég Matolcsy György unokatestvérének, Szemerey Tamásnak a cégbirodalmába tartozik, és kétségkívül kiválóan végzi a munkáját, ugyanis sorra kapja a megbízásokat a rokonságtól.

A Népszabadság mai írása szerint a Raw Development nemcsak a jegybank alapítványának ingatlanprojektjeiben vesz részt, de Matolcsy Ádámnak, a jegybankelnök fiának a balatonfüredi ingatlanát is építi.

A cégre, illetve ügyvezetője nevére keresve az interneten az MNO.hu megtalálta azt az önkormányzati testületi jegyzőkönyvet, amelyből kiderül, hogy Matolcsy Gyöngyi polgármester is a Raw Development Kft.-t választotta Balatonakarattya településrendezési feladatainak ellátására. Kerestük az önkormányzat jegyzőjét, hogy megtudjuk, miért a Raw Development Kft.-t kérték fel a munkák elvégzésére, illetve volt-e a képviselő-testületnek tudomása a polgármester és a cég között bármilyen kapcsolatról. Tájékoztatása szerint nincs tudomásuk arról, hogy a Szemerey családhoz köthető lenne a Raw Development Kft., de ennek nem is látják jelentőségét, mivel a pályázat nyílt volt. „A szakmai háttér mellett az ár is nagyon fontos tényező volt döntésünkben” – fűzte hozzá. Mint írta, a Raw Development és a Tájoló-Terv Kft. közösen a legolcsóbb ajánlattal nyerte el a HÉSZ-módosításra kiírt pályázatukat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.