Megszívathatta a közmédia Hadházy Ákost

Az LMP új társelnökét behívták a közrádióba, majd az ajtóban közölték vele, hogy mégsem kell bemennie.

MNO
2016. 07. 18. 8:54
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

###HIRDETES###

„Legszebb hivatás a szivatás… (sic!)” – kezdte Facebook-posztját Hadházy Ákos, az LMP hétvégén megválasztott társelnöke. Elmesélése szerint meghívták a közrádió reggeli műsorába, amelyen meglepődött, de végül nem csalódott.

„Miután a bejáratnál lébecoló három biztonsági őr beléptetett, jött a szerkesztő és közölte, hogy bocs, de átszerveződött a dolog, és leléphetek:) Szép pálya a politikusi, pláne, ha az ember vidéki és négykor kell kelnie, hogy a reggeli műsorba biztosan odaérjen:)”

– folytatta a sztorit. Állítólag az egyik LMP-sajtósnak küldtek egy SMS-t, hogy Hadházynak nem kell bemennie, de a politikus szerint egy Google-kereséssel megtalálták volna az ő telefonszámát is. Posztját így zárta: „Ez a cég kb. 100 milliárdjába kerül az adófizetőknek. Ebből százezer ember kaphatna egymillió forintot, vagy egymillió százezret... (Aztán inkább valószínűleg csak néhányan kapnak is, de ők irtó sokat:( )”

Volt folytatása is a sztorinak Hadházy Facebook-oldalán: „A Hírtv nem mondta le az interjút, így ott elmondhattam: az Lmp célja nem az, hogy valamilyen statisztika kimutassa, hogy ilyen-olyan munkája mindenkinek van”. Az interjút itt éri el.

Az LMP új társelnökével a szombati tisztújító után a Magyar Nemzet is beszélgetett – az interjút itt olvashatja.

„Vasárnap este 22.47-re dőlt el, hogy a hétvégi aktualitások ismeretében átszervezzük a hétfői adásmenetet” – kezdte az MNO-nak is megküldött közleményét az MTVA. A szerkesztőjük valóban írt SMS-t annak a sajtósnak – Varga Amarának –, akivel az interjút egyeztették előzetesen, és értesítette az átszervezésről.

„Visszajelzés azonban nem érkezett, ezért reggel fél hét körül többször megpróbálta hívni telefonon – még egyszer hangsúlyozzuk, azt a sajtóst, akivel az interjú egyeztetésre került –, hogy Hadházy Ákos ne érkezzen a műsorba, azonban a sajtós ki volt kapcsolva” – közölte az MTVA Sajtóirodája, amely egy volt sajtóst is keresett még, más számot viszont nem ismertek, akit felhívhattak volna.

„Az a része a bejegyzésének, hogy miattunk kelt fel hajnali 4-kor, nos, az nehezen állja ki az igazság próbáját, mert Hadházy úr a Hír Tv-ből jött át hozzánk” – írta még az MTVA.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.