Mentősökre támadt egy részeg páciens

Könnyebben megsérült egy mentőápoló, valamint a mentőautó sofőrje.

MTI
2016. 07. 06. 13:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője az MTI-nk azt mondta: a férfihoz kedd késő este riasztották a mentőszolgálat munkatársait. Az ittas férfi eleinte békésen viselkedett, majd amikor elindultak vele a kórházba, hirtelen kicsatolta a biztonsági övét és ököllel fejbe vágta a mentőápolót. Ezt észlelte a mentőautó sofőrje, aki megállt, kiszállt a járműből, majd annak oldalsó tolóajtaját kinyitotta. Ekkor a férfi mellbe rúgta őt, amitől hanyatt esett. A beteg ekkor kiugrott a mentőautóból és eltűnt a parkoló autók között. A mentők ekkor a rendőröktől segítséget kértek, majd a férfi után eredtek, mert nem lehetett tudni pontosan, hogy miért tűnt el a kocsik között, nem lett-e ismét rosszul – idézte fel a történteket Győrfi Pál.

A mentőkre az autók között is rátámadt a férfi, akit végül a rendőröknek sikerült megfékezniük – mondta, hozzátéve, hogy mindkét munkatársát egy másik mentőautóval kórházba vitték, de sérülésük nem súlyos.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság az MTI megkeresésére azt közölte: a csepeli Erkély utcába a mentőszolgálat munkatársai kérték a rendőrség segítségét. A férfit a helyszínen elfogták, előállították és ellene közfeladatot ellátó személy elleni erőszak és könnyű testi sértés miatt indult eljárás. A férfit kihallgatását követően a rendőrök őrizetbe vették és javasolják előzetes letartóztatását.

Győrfi Pál az MTI-nek elmondta: sajnos nem egyedi a szerda virradóra történt eset, szinte hetente fordul elő olyan támadás, ahol szolgálatteljesítés közben sérülnek meg a mentőszolgálat munkatársai. Az apróbb atrocitások, szidalmazás, rángatás szinte mindennapos – mondta a szóvivő.

Hangsúlyozta: a mentődolgozók biztonságának erősítését fontos célnak tekinti az OMSZ, ezért a közelmúltban az életmentést sok irányból segítő megállapodást kötött a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatósággal. Ismertette: az együttműködés egyik fontos eleme a közterületen tevékenykedő mentők biztonságát szolgálja, hiszen az önkormányzati rendészek bizonyos esetekben a mentőkkel együtt érkezhetnek a helyszínre, hogy megelőzzék, elhárítsák az ittas vagy drogos emberek által a mentők ellen irányuló agressziót, támadást.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.