Nevet válthat a Nyugat-magyarországi Egyetem

Várhatóan Soproni Egyetem néven működik tovább négy karral januártól a Nyugat-magyarországi Egyetem.

MTI
2016. 07. 06. 15:28
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pénteken Palkovics László azt mondta, hogy a leendő Soproni Egyetem kiemelt státusú felsőoktatási intézménnyé alakulhat, amihez teljesülnie kell bizonyos tudományos és működtetési feltételeknek. A célok eléréséhez így januártól megújuló működési struktúrában folytatja a munkát az anyaintézmény, miután a következő hónapokban előkészítik a SEK kiválását és az ELTE-hez csatlakozását. A szerkezetváltozást mindkét intézmény szenátusa támogatta.

A közlemény szerint az államtitkár jelezte: a soproni intézmény értékeit mindenképpen meg kell őrizni. Az országosan egyedülálló, Európában is elismert erdőmérnöki és faipari tudományos központ kiemelkedő jelentőségű, így az állam mint fenntartó a jövőben tovább támogatja és erősíti e tudományterületeket. A pedagógiai és gazdasági képzések szintén szerves részei az egyetemnek, mert regionális munkaerő-piaci igényeket szolgálnak ki.

A soproni karok jól teljesítettek az idei felvételi időszakban: több mint harminc százalékkal többen jelentkeztek oda, mint tavaly. Kitűnők a karok pályázati eredményei is, a minősített oktatók aránya pedig eléri a 89 százalékot – áll a közleményben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.