Rendkívüli parlamenti ülést tartanak a Ligetről

Kósa Lajosék csak egy képviselőt küldenek, így a Ház várhatóan határozatképtelen lesz.

MTI
2016. 07. 20. 5:17
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A rendkívüli ülést Szabó Tímea, a PM társelnöke, független országgyűlési képviselő kezdeményezte, és azt MSZP-s, jobbikos, LMP-s és független képviselők is támogatták. Szabó Tímea napirendként a 2013-ban elfogadott Liget-törvény visszavonását javasolta, mert az szerinte „minden baj forrása”, hiszen lehetővé teszi a zöldfelületek „korlátlanul lepusztítását” és helyükre „betonépületek” felhúzását.

Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője ugyanakkor azt közölte: a Fidesz nem vesz részt „ebben az ellenzéki cirkuszban”. Képviselőcsoportjukból csupán egy képviselő lesz jelen az ülésteremben, mivel úgy gondolják, semmilyen olyan új körülmény nem merült fel, amely indokolná a Városliget megújításáról és fejlesztéséről szóló törvény visszavonását.

Mivel a határozatképességhez az országgyűlési képviselők több mint felének jelenlétére van szükség, a Ház várhatóan határozatképtelen lesz, és a napirend előtti felszólalások után berekesztik majd az ülést.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.