Rendkívüli ülést tart a fenntartható fejlődés bizottsága

Sallai R. Benedek a Városliget miatt hívta össze az ülést.

MTI
2016. 07. 05. 19:27
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A képviselő erről kedden, közleményben tájékoztatta az MTI-t. Közlése szerint a Városligetben zajló események, „civilek elhurcolása és bántalmazása, információhiányos tájékoztatás a beruházásokról, alternatív megvalósítási tervek hiánya” mind arra utalnak, hogy nem megfelelő módon zajlott a kiemelt kormányzati projekt társadalmi vitája.

Tudatta: célja valódi párbeszéd elindítása, és olyan alternatív megoldások keresése, amelyek a budapesti zöldfelületek megóvását és az emberek egészséges környezethez való jogát helyezik előtérbe. Kitért arra is: egy demokratikusan működő országban, ahol a lakosság 81 százaléka nem ért egyet egy beruházással, természetesnek kellene lennie a párbeszéd újranyitásának.

Sallai R. Benedek arra kéri a kormányt, hogy a társadalmi vita lezárásáig állítsák le a fák kivágását, és szólaljanak fel „a véleményüket kifejezni kívánó állampolgárok bántalmazása ellen”. Tájékoztatása szerint az ülésen a kormány és a főváros képviselői, a kivitelezők és a civilek egyaránt szót kapnának.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.