Sokba kerülhet a rendőrnek egy autósüldözés

Nincs casco a rendőrautókon, a járőrnek akár háromhavi fizetésébe is kerülhet egy baleset.

MNO
2016. 07. 18. 7:34
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A rendőrség szolgálati járművei csak kötelező felelősség-biztosítással rendelkeznek, de cascójuk nincs – írja az Atv.hu. A portál a Független Rendőr Szakszervezet főtitkárhelyettesétől megtudta, korábban a lízing miatt szükség volt a cascóra, de ez megszűnt, mióta a rendőrség tulajdonába kerültek a járművek. Dávid Tibor azt is elmondta, érkeztek hozzájuk visszajelzések arról, hogy az állomány több tagja inkább átkérte magát gyalogos járőrszolgálatra, minthogy a tizenkét órás műszakja végén egy figyelmetlenséggel esetlegesen többmilliós kárt okozzon.

A szolgálati törvény szerint ugyanis, ha a károkozás a hivatásos állomány tagjának hibájából következik be, akkor azért háromhavi alapilletményének erejéig felel. Dávid Tibor az Atv.hu-nak elmondta, emiatt a rendőrök egyre kevésbé mennek bele mondjuk egy autósüldözésbe, inkább félreállnak és áttelefonálnak egy másik illetékes kapitányságra, hátha ott akad egy bátrabb járőr.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.