Tarlós elkaszálta a Habony–Rogán-közeli üzletet

Habonyhoz és Rogánhoz kötődő ügyvédi iroda láthatta volna el a cégjogi feladatokat, de a főpolgármester közbelépett.

MNO
2016. 07. 07. 10:24
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tarlós István csütörtök reggelre már meg is tiltotta a főváros központi beszerzési cégének, hogy együtt dolgozzon a Kosik Ügyvédi Irodával – értesült a Válasz.hu. A főpolgármester döntése azután látott napvilágot, hogy a Válasz.hu – egy nappal korábban – megírta, hogy a Fővárosi Közbeszerzési Kft. egy a Habony Árpádhoz és Rogán Antalhoz is köthető ügyvédi irodát bíztott meg a társaság cégbíróság előtti képviseletével.

Kosik Kristóf, az ügyvédi iroda névadója annak idején megszerezte a 888.hu domainnevet Habonynak. Korábban Kosik a Fidesz parlamenti képviselőcsoportjának és Belváros-Lipótváros önkormányzati cégeinek is dolgozott (Rogán Antal frakcióvezetői, illetve polgármesteri periódusában). Az ügyvédi iroda a Budapesti Ügyvédi Kamara aktualizált adatbázisa szerint – a névadón kívül – egy másik befolyásos ügyvédet is a soraiban tudhat: Kertész Balázst, aki egyebek mellett arról híres, hogy Rogán V. kerületi polgármestersége idején a politikus jogi-gazdasági jobbkeze volt, és jelenleg is a Belváros-Lipótváros Vagyonkezelő Zrt. igazgatósági elnöke. Mint arról a Heti Válasz korábban beszámolt: az ügyvédi iroda a kormány pénzes bevándoroltatási programjában, a szintén a Rogán–Habony-érdekkörhöz köthető letelepedésikötvény-bizniszben is részt vesz.

A portál kérdésére, miszerint miért követett el ekkora hibát a Fővárosi Közbeszerzési Kft., hogy a cégjogi feladatokat a Habonyhoz és Rogánhoz ezer szállal kötődő Kosik-irodára bízta, a lap egyik fővárosi forrása azt válaszolta, szó sincs hibáról. Mint mondta, „az említett érdekkör alig várja, hogy például a Válasz.hu megjelentesse ezt az információt. Így ugyanis minden potenciális beszállító számára világossá válik, hogy őket kell keresni, ha munkához akarnak jutni a fővárosban”.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.