Visszaélést gyanít és feljelent a PM

Ismeretlen tettes ellen tesznek feljelentést a Városligettel kapcsolatos birtokvédelmi határozat miatt.

MTI
2016. 07. 09. 14:42
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Erőss Gábor közlése szerint a PM hivatali jogosítványok „társadalmi rendeltetésükkel ellentétes”, szabályellenes, másnak jogtalan hátrányt okozó gyakorlása ügyében kezdeményezi az eljárást.

Orbán Viktor budai Várba költözésének árát a városligeti fák és a fővárosban élők fizetik meg. Az Orczy-kert ügyében is érintett józsefvárosi jegyzői hivatalban kiadott birtokvédelmi határozat olyan sok ponton sérti a jogszabályokat, hogy az nem lehet a véletlen műve – fogalmaz közleményében Erőss Gábor.

„Az Orbán-rezsim sok száz rendőrt és őrző-védőnek álcázott huligánt vezényelt” a Városligetbe, akik erőszakkal számolták fel a Ligetvédők – fákat és egészséges környezethez fűződő jogunkat védő – törvényes és erőszakmentes demonstrációját. A „jogalap” egy birtokvédelmi határozat volt, amelyet a józsefvárosi jegyzői hivatalban adtak ki – írja.

Kifogásait sorolva jelezte: a hatóság nem folytatott le bizonyítási eljárást, hogy a kérelmezők az ingatlan jogszerű birtokosai-e, az elektronikus építési naplót azóta sem aktiválták, nem történt meg a kérelem kézbesítése „az ellenérdekű félnek”, továbbá: a határozat nem tartalmazza a kötelezettek nevét és lakcímét. Ráadásul a területen a Ligetvédők bejelentett és a rendőrség által tudomásul vett gyülekezési alapjogukat gyakorolták – áll a közleményben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.