A szocialisták az otthonmaradásra buzdítanak

„Október 2-án, aki otthon marad, Európában marad” – ezzel az egymondatos közleménnyel reagált az MSZP a kormánypártok keddi felszólítására, hogy a baloldal beszéljen egyenesen a bevándorlók Magyarországra telepítésével kapcsolatos álláspontjáról.

MTI
2016. 08. 09. 19:22
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A KDNP-s Hollik István sajtótájékoztatóján azt kérte: a baloldali pártok vállalják fel véleményüket az ügyben, támogatják-e a „kényszerbetelepítést és azt, hogy Brüsszel a magyar emberek feje fölött migránsokat telepítsen be Magyarországra”.

Az Országgyűlés május 10-én rendelte el a kötelező betelepítési kvótáról szóló, a kormány által kezdeményezett népszavazást, amelyet Áder János köztársasági elnök október 2-ára írt ki. A kérdés úgy szól: „Akarja-e, hogy az Európai Unió az Országgyűlés hozzájárulása nélkül is előírhassa nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítését?”

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.