Előzetesben a kormánynak is kedves ásványvízóriás vezére

Kínos lehet az Aquarius-Aqua Kft. ügyvezetőjének és résztulajdonosának rács mögé kerülése.

MNO
2016. 08. 04. 8:36
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A legnagyobb hazai ásványvízgyártó, az Aquarius-Aqua Kft. feje került előzetesbe – írja a Figyelő. A lap felvázolja az 1991 végén alapított családi vállalkozás felemelkedését és szárnyalását: az ásványvizeknél a piaci részesedése 30 százalék. Ráadásul a csoportba tartozik a 100 millió darabos nagyságrendjével a legnagyobbak közé számító energiaital-gyártó, a Buszesz Zrt., valamint csomagolóeszközöket gyártó Queen Drinks Kft.

A cikk kiemeli, hogy a fentieken túl a Recy-Pet Hungária Kft. is a csoport tagja, melyet a kormány uniós forrásból két milliárddal tömött ki. A karcagi újrahasznosító-üzem annyira fontos volt a kormányzatnak, hogy a földművelésügyi miniszter, volt polgármester is ott volt a megnyitón. Fazekas Sándor egyébként ott volt az albertirsai palackozóüzem átadóján is, amit 370 millió forintnyi EU-s támogatást kapott.

Az ugyanakkor nem derül ki az írásból, hogy miért került előzetesbe P. Tamás, de hosszasan taglalják, hogy az ágazat évek óta már-már hihetetlenül alacsony árakkal dolgozik. „Nyári árportyánkon több olyan palackos ásványvizet is találtunk, amelyet literenként 32-33 forintért kínáltak akciósan.” A lap ezt követően az áfacsalásról is értekezik hosszasan.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.