Ez még kell ahhoz, hogy meg is kapják pénzüket a védőnők

A rendszerben álldogál az ígért fizetésemelés, egy törvénnyel tömnék be a lukat.

MTI
2016. 08. 19. 6:47
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A napilap pénteki számában azt írta, az előterjesztés elfogadása esetén a védőnői szolgálatok szeptembertől kötelesek lesznek teljesítményük idén júliushoz viszonyított többletfinanszírozását a védőnők fizetésére fordítani. Emellett a védőnői szolgáltatónak a január 1-je és augusztus 31-e közötti időszakra visszamenőleg augusztusban kapott összeget a védőnőknek egyszeri kiegészítő díjazásként kellene kifizetnie.

A Magyar Idők emlékeztetett, hogy a védőnői tevékenység finanszírozására jutó fejenkénti 30-35 ezer forintos pluszforrás megérkezett ugyan az Országos Egészségbiztosítási Pénztárral szerződött munkáltatókhoz, de ennek csak a 12 százalékát kötelesek a munkáltatók odaadni a dolgozóknak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.