Gulyás: Németország megsokszorozza a terrorveszélyt

Úgy véli, az államnak a nemzeti közösség érdekét kell néznie.

MTI
2016. 08. 23. 16:21
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Fidesz alelnöke az oldalon kedden megjelent interjúban alapvetően tévesnek nevezett minden olyan politikát, amely arra törekszik, hogy a nemzeti identitást felszámolja. „A korlátlan befogadást erőltető állami vezetés hiába akarja a kereszténység álcáját magán hordozni, vagy alapvető tévedésben van, vagy a bevándorlásban látja megvalósíthatónak a politikai értelemben vett nemzeti közösségek felszámolásának az önmagát liberálisnak tekintő elit által régóta dédelgetett vágyát” – fogalmazott.

A politikus ugyanakkor azon véleményének is hangot adott, hogy a migráció ügyében alapvetően eltérő az államnak és az egyházaknak, illetve az államnak és az egyénnek a feladata. A szükséget szenvedők és az elesettek segítése az egyénnek és az egyházaknak egyaránt feladatuk, azonban az emberi segítségnyújtás határa véges, ezért a segítségnyújtás sorrendjének, helyének és eszközeinek helyes megválasztása kulcsfontosságú – fűzte hozzá.

Magyarország európai mércével a szegényebb országok közé tartozik, ezért elsősorban saját mélyszegénységben élő honfitársainkon kell segítenünk – vélekedett –, majd a fennmaradó erőforrásokat kell és lehet a globális szolidaritásra fordítani. Gulyás Gergely felelőtlennek nevezte azt, aki politikai döntéshozóként azt a valótlan látszatot kelti, hogy a saját hazájában teremthet új otthont mindenkinek.

A nagyobbik kormánypárt frakcióvezető-helyettese a megoldást abban látja, ha a rászorulóknak a válságövezetekben nyújtanának támogatást, ugyanis ott ugyanannyi pénzből hússzor annyi embert lehetne segíteni.

Rámutatott: a német kormány 2016 és 2020 között 93 milliárd eurót szán az odaérkezettek integrációjára, amellyel szerinte megsokszorozzák a terrorveszélyt, elősegítik a már meglévő párhuzamos társadalmak megerősödését, és előidézik a politikai szélsőségek megerősödését is. Szerinte ez a politika összeegyeztethetetlen a humánummal, a keresztyénséggel, a józan ésszel, a nemzeti és európai értékekkel és érdekekkel. Hozzátette: az oda érkezettek több mint felét vissza kellene toloncolni, hiszen nem menekült.

„Földrészünk vagy képes megállítani ezt a folyamatot, vagy megszűnik Európa lenni. Nyugat-Európában ez a küzdelem már most veszni látszik” – vélekedett.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.