Körbeturnézzák az országot a Klik vezetői

A fenntartói feladatok változásáról tartanak értekezletet az igazgatóknak.

MTI
2016. 08. 24. 12:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A központ MTI-hez szerdán eljuttatott közleménye szerint minden intézményvezetővel személyesen találkozik Pölöskei Gáborné elnök, valamint Magyar Zita elnökhelyettes.

A szervezet vezetői a tanévkezdéssel és a fenntartói feladatok változásával összefüggő témákról tartanak értekezletet minden leendő tankerületi központ területén az iskolák igazgatóinak. Az állami intézményfenntartó többször is hangsúlyozta, hogy nagyon fontosnak tartja a partneri viszonyt az iskolákkal, pedagógusokkal, ezért is döntött úgy a szervezet elnöke, hogy minden tankerületben megbeszélést folytat az intézményvezetőkkel.

Mint írták, a tankerületek elvégeztették a szükséges karbantartási munkákat, beszerezték a bútorokat és egyéb eszközöket is. Kiemelt cél, hogy szeptembertől az igazgatók pontosan és naprakészen ismerjék a rendelkezésükre álló pénzügyi kereteket, mivel ez a feltétele annak, hogy valódi vezetőként irányíthassák a rájuk bízott intézményeket.

A közleményben rögzítették, hogy az állami intézményfenntartó költségvetése biztosítja a fenntartással – működtetéssel kapcsolatos költségek fedezetét, az új szervezeti keretek között zökkenőmentesen fog alakulni az idei tanév, az új fenntartói szemlélet rugalmasabb és kiszámítható működést jelent az iskolák számára.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.