Kövér „forrong”, beszélni akar Orbánnal

A házelnök gyakran tesz megjegyzéseket Habony Árpádra és Rogán Antalra, és nem válogatja meg szavait.

MNO
2016. 08. 10. 12:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kövér László úgy érzi, a Fidesz népszerűségét veszélyezteti egyes kormánypárti politikusok üzletelése, gazdagodása – értesült a Népszabadság. A lap forrásai szerint a választmányi elnök „forrong”, és még az őszi politikai szezon nyitánya előtt nagy beszélgetésre készül Orbán Viktorral, mert szeretne valamilyen fordulatot kierőszakolni az őt zavaró területeken. A Népszabadság úgy értesült, hogy a házelnök gyakran tesz megjegyzéseket Habony Árpádra és Rogán Antalra, és nem válogatja meg szavait. Kövér szerint a kormánypártnak a korrupció látszatát is kerülnie kellene, ám tapasztalja, hogy „egyesek már erre sem adnak”.

Kövér László minden ellen harcol, ami a tisztesség ellen hat – így jellemezte a jelenséget a lapnak egy kormányzati szereplő. A házelnök erős töltetű morális felelősséget is érez, amit a technokrata Habony-vonal nem is tud értelmezni – jegyezte meg a lap forrása. Kövér bizalmasai körében felindultan beszélt például arról is, hogy Orbán Viktor szűk környezetéhez kapcsolódó „jelenségek” miatt is aggódik, tudniillik nem tud azonosulni azzal, hogy a miniszterelnök hozzátartozója – ha saját jogon is, de – „jól körülhatárolható hátszéllel” kilépjen a közéleti, üzleti porondra.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.