„Miután zsákutcába vezette az oktatást, még gázt is ad”

A szakgimnáziumok kerettantervének visszavonására szólítottak fel.

MTI
2016. 08. 30. 15:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tanterveket „szándékos népbutításnak” nevezte, mivel azokban éves szinten mintegy négyszáz órával kevesebb közismereti óra szerepel, mint a gimnáziumi kerettantervekben.

A politikus azért is bírálta a kormányzatot, mert – mint fogalmazott – a saját maga által összehívott oktatási kerekasztal javaslatait sem veszi figyelembe.

„Miután zsákutcába vezette az oktatást, még gázt is ad” – jelentette ki, bírálva, hogy az iskolák nem kerülnek vissza a településekhez, és a tanév közepén szervezik át az oktatási rendszer egyes elemeit.

Ikotity István úgy fogalmazott: a közoktatásnak nem az a feladata, hogy engedelmes rabszolgákat neveljen az autógyáraknak vagy szavazókat a kormánynak, hanem nyelveket beszélő, alkalmazkodni képes, kreatív emberekké kell formálnia a diákokat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.