Napi négy óra elég lenne az elsősöknek

Csökkenteni kell a tanulói terheket.

MTI
2016. 08. 06. 14:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Horváth Péter, az NPK elnöke a lapnak úgy nyilatkozott, hogy ennek részeként legalább az első és második osztályosoknak javasolni fogják a napi négy óra bevezetését az iskolákban az új Nemzeti alaptantervben (NAT).

Emlékeztetett: a NAT módosításán elsősorban az akadémia munkacsoportja dolgozik, az anyagot a szakma, így a pedagógustársadalom, a tantestületek is véleményezik majd. Horváth Péter felhívta a figyelmet arra is: az OFI már a nyáron olyan kerettanterveket dolgoz ki, amelyek az átmeneti időszakban – az új NAT 2018-as hatálybalépéséig – csökkentik a tanulói terheket. Ezek kialakításánál a fő szempont, hogy a tanárok nagyobb szabadságot kapjanak a helyi oktatásban.

A testület elnöke rámutatott: a nagyobb önállóság egyben nagyobb felelősség is, amivel a pedagógustársadalom presztízse is nőhet.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.