Orbán tanácsadója a kormány kudarcairól beszélt

Szőcs Géza élesen bírálta a kormányt: a Heti Válasznak leépülő közmédiáról és a Liget-projektről beszélt.

2016. 08. 24. 11:41
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Egészséges, életképes fák irtásával sem lényegileg, sem taktikailag nem tudok azonosulni” – fogalmaz Szőcs Géza a Liget-projektről, melynek elődjét, az Andrássy-negyed koncepciót kulturális államtitkárként megalkotta. „Utóbbin azt értem, hogy a választókat a fák kivágása könnyen eltávolíthatja a kormánytól. Maradjunk ennyiben” – teszi hozzá.

A miniszterelnök kulturális főtanácsadója szerint a migráció súlyos fenyegetést jelent Európa számára. „Most mi vagyunk a bennszülöttek, akiket elözönlenek. Európa védtelen akar lenni – mindegy, hogy kivel szemben. Csak jöjjön valaki, és vessen véget ennek, amit lestrapált gyűjtőszóval Európának neveznek.”

Szőcs Géza szerint egy kormány nem lehet minden területen egyformán sikeres. „Jelen pillanatban – a kormány szemszögéből nézve – legkudarcosabbnak a médiapolitikáját látom. A médiatörvény időzítésétől és annak kommunikációjától kezdve az általam azonnal és nyilvánosan ellenzett netadón keresztül (mely eset persze bizonyítja, hogy képesek vagyunk az önkorrekcióra is) egészen addig, hogy a kormány elveszített hozzá mindig lojális, nagyon fontos lapokat és újságírókat ”

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.