Orbánék belehúznának a börtönépítésbe

Nemzetgazdasági szempontból kiemeltté nyilvánítaná a kormány a programot.

MTI
2016. 08. 11. 4:52
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A lap szerint nemzetgazdasági szempontból kiemeltté nyilvánítaná a kormány a programot, az indokolás szerint a kabinet már korábban áttekintette a feladatokat, és a szükséges forrásokat is biztosította, a végrehajtás ütemezése miatt viszont szükség van arra, hogy a hatósági ügyintézést felgyorsítsák. Ez a lépés Bátonyterenye, Békés, Csenger, Heves, Kemecse, Komádi, Komló, Kunmadaras és Ózd területén végzendő fejlesztéseknél gyorsítaná az ügyintézést.

Az új objektumok 4500 hellyel növelik a kapacitást, és új munkahelyeket is teremtenének a lap szerint. A kormány az idén 1,2 milliárdot, jövőre 30 milliárdot, 2018-ban 51 milliárdot, 2019-ben közel 20 milliárd forintot fordít a célra.

A kabinet még márciusban döntött arról, hogy 2019-ig folytatódik a fejlesztési program.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.