Orosz szakértők a lőtéren?

Egy hónap alatt sem végeztek a vizsgálattal a Hortobágyon.

Szemán László
2016. 08. 04. 7:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Meghosszabbította a Honvédelmi Minisztérium (HM) a tűzszerész-tragédia okait kereső belső vizsgálat határidejét – tudtuk meg a tárca kommunikációs osztályától. A Simicskó István honvédelmi miniszter által elrendelt vizsgálatot augusztus 1-jére kellett volna befejezni, ami a külföldi szakértők bevonása miatt nem volt tartható. Meg nem erősített hírek szerint orosz szakértőkről lehet szó, mivel felvetődött, hogy a légibomba nem hagyományos töltetet tartalmazott.

Ismert, július 1-jén a hortobágyi volt bombázó lőtér mentesítése során felrobbant egy 250 kilogrammos szovjet légibomba, amelyből a gyújtószerkezetet már kiszerelték. A detonáció következtében négy tűzszerész meghalt, egy súlyosan megsebesült.

A belső vizsgálatban ugyancsak részt vesz a Földművelésügyi Minisztérium (FM), mivel a tárcához tartozik a volt lőtér tájrehabilitációját végeztető Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság. Úgy tudjuk, hogy az FM munkatársai egyebek mellett a tájrehabilitációra kötött közbeszerzési eljárások szerződéseit vizsgálják meg, hogy tartalmaznak-e olyan feltételeket, kikötéseket, amelyek a tűzszerészmunka sürgetéséhez vezethettek.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.