Pintérék nem sújtják szankcióval a közmunkásokat

A Magyar Honvédség a csoportos tájékoztatókon munkahelyet nem ajánl fel az álláskeresőknek.

MTI
2016. 08. 10. 19:42
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pintér Sándort Szél Bernadett LMP-s országgyűlési képviselő kérdezte írásban Közmunkásokat toboroznak katonának? címmel. Válaszában a belügyminiszter kiemelte: a Magyar Honvédség a csoportos tájékoztatókon munkahelyet nem ajánl fel az álláskeresőknek, továbbá az állami foglalkoztatási szervként eljáró járási hivatalok részére munkaerőigényt nem jelentett be.

A csoportos tájékoztatókon a szerződéses katonai szolgálat vállalásának feltételeit, a szerződéses katonák kötelezettségeit és járandóságait ismertetik. Felajánlott megfelelő munkahely hiányában sem kizárás, sem az álláskeresői nyilvántartásból való törlés nem alkalmazható közfoglalkoztatottakkal szemben – tette hozzá a miniszter.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.