Százmilliókat loptak el a szegény gyermekektől

Fővárosi tanácsadó cégek, azokon keresztül pedig a politika gazdagodását szolgálták a kifizetések.

MTI
2016. 08. 04. 11:02
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ellenzéki politikus csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján három, összesen 11 milliárd forint értékű program felhasználásáról jelentette ki, hogy hemzseg „az alibi, a túlárazott vagy a szabálytalan” közbeszerzésektől.

Hadházy Ákos úgy fogalmazott, egyelőre nem látható, hogy a forrás hány százalékát „lopták el”, a szúrópróbaszerű ellenőrzés során eddig 300 millió forintról gondolja ezt. Ezért egyes esetekben feljelentést is tesz a párt hűtlen kezelést, költségvetési csalást és hivatali visszaélést gyanítva.

Példaként említette, hogy a jánoshalmai kistérségi társulásban „elképesztő” tréningeket tartottak a gyermekszegénység ürügyén, összesen 22 millió forintból: kályhaépítő tanfolyamokat, gazdaismereteket vagy elsősegélynyújtó tanfolyamokat, továbbá szervezetfejlesztési együttműködést fejlesztő tréningeket és változásmenedzsment-tréninget is. Csengeren minőségbiztosítási feladatokra 18 millió forintot költöttek, szupervízióra, vagyis a személyes hatékonyság növelésére 14 milliót – ismertette.

Az LMP társelnöke szólt arról is, hogy problémát jelenthet az európai uniós források kifizetése a jövőben, miután elmondása szerint elegendő és megfelelő jelentkező hiányában nem tudták felállítani azt a háromezer köztisztviselőből álló testületet, amely a projektek ellenőrzésére lenne hivatott. Szerinte ennek az az oka, hogy a köztisztviselők látják: az uniós pénzek kiosztása Magyarország történelmének legnagyobb államilag szervezett csalássorozata, amelyben nem szeretnének részt venni.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.