„A Fidesz a pártállami időket idézi”

Feláldozták az önkormányzatiságot a kvótareferendum oltárán.

MTI
2016. 09. 23. 11:28
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gerstmár Ferenc pénteki sajtótájékoztatóján azt mondta: a Fidesz választókerületi elnökeit pártjuk a kampány maximalizálására utasította. Hozzátette: volt rá példa, hogy a választókerületi elnökök levélben fordultak a polgármesterekhez, amelyben a betelepítési kvótát elutasító határozat meghozatalát várták el, és azt is érzékeltették, hogy akár a településnek juttatandó támogatások mértéke is függ a népszavazás helyi eredményétől.

Az ellenzéki politikus ebből feltételezhetőnek tartotta, hogy a népszavazás kérdését érintő önkormányzati döntéseket listázzák, és ez alapján minősítik a helyhatóságokat. Ezt Gerstmár Ferenc a pártállami időket idéző, elfogadhatatlan eljárásnak tartja, és hangsúlyozta: mindez támadás az önkormányzatok politikai függetlensége ellen.

Kifogásolta azt is, hogy egyes települések még forrásokat is különítettek el a büdzséjükből a kampányra, Józsefváros például 10 millió forintot, míg Tatabánya 3,5 milliót.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.