Az IÁ emberei voltak a Magyarországon átutazó terroristák

Salah Abdeslam szállította Franciaországba őket.

MTI
2016. 09. 28. 5:01
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Salah Abdeslam, a párizsi terrortámadások „logisztikai kivitelezője” először 2015. augusztus 30-án járt hazánkban, Kiskőrösről szállított el két terroristát, akik később a Stade de France stadionnál és párizsi kávézóknál követtek el merényleteket.

A magyar rendvédelmi szervek kiderítették, hogy Bilal Hadfi és Chakib Akrouh 2015. augusztus 25-én illegálisan lépte át a magyar határt. Az egyik mobiltelefonjukat az erdőben megtalálták a magyar terrorelhárítás szakemberei, és a készülék adatai alapján megállapították, hogy a terroristák mozgását az Iszlám Állam szíriai központjából irányították.

Salah Abdeslam egy Audi A6-ossal vitte tovább Magyarországról azt a három férfit, aki a párizsi Bataclan színházban válogatás nélkül lőtte az embereket. Mindhárman hamis szír útlevéllel érkeztek a szerb–magyar határon át Budapestre, és hét napig egy zuglói hotelben bujkáltak.

A Magyar Idők információi szerint Abdeslam hét terroristát szállított Magyarországról Brüsszelbe, és a Stade de France stadionnál elkövetett merényleteknél vezette a terroristák autóját. Bár Abdeslam robbanómellényt viselt, az utolsó pillanatban mégis az életet választotta, majd hosszú hónapokig bujkált. Az idén március 18-án fogta el a belga antiterrorista kommandó Brüsszel Molenbeek negyedében, nem messze szülei házától.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.