Bebiztosítaná magát a Volánbusz

Közbeszerzési pályázatot írt ki 180 új autóbuszra.

MNO
2016. 09. 23. 10:48
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Száznyolcvan új, csuklós autóbuszra írt ki közbeszerzési pályázatot a Volán Buszpark Kft. – számolt be a TED értesüléséről a Világgazdaság. A közlekedési központok és a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. által tulajdonolt, százmilliós jegyzett tőkéjű cég a 3-as metró kieső szerelvényeit pótolná így. A pályázatban szereplőkből 150 az utasok szállításában venne részt, míg 30 tartalékként szolgálna.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) hétfőn várja az első ajánlatokat autóbuszszolgáltatás-vásárlási tenderén. Csak azonos típusú autóbuszok megajánlása lehetséges. A Volán Buszpark Kft. a pályázati felhívás szerint alvállalkozóként működik közre a BKK közbeszerzési eljárásában. Előbbi közbeszerzési pályázata feltételes: ha ajánlata nem nyeri el a BKK tetszését, érvénytelenítheti a beszerzési eljárást. De akkor is ez történik, ha az ajánlatkérő buszbeszerzési igényének fedezetét a Nemzetgazdasági Minisztérium, illetve a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium nem biztosítja.

Nem vár sokat a Volán Buszpark Kft., csupán annyit, hogy az indulók igazolják az elmúlt három évből legalább tíz új autóbusz értékesítését. A pályázatokat október 25-éig lehet benyújtani.

Tarlós István főpolgármester azt várja, hogy február közepére legalább száz busz sorakozzon fel.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.