Budapest no-go zónája a városháza

Előkerült a népszavazás is, melyen a párt szerint igennel kell szavazni.

MTI
2016. 09. 29. 11:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szabadai Viktor azt mondta, a no-go zónák azok a területek, amelyeket a jogállam már nem ér el, és ahol egy kisebb, erőszakos csoport saját törvényei uralkodnak.

Az ellenzéki politikus úgy vélekedett, hogy – főleg 2014 óta – a városházán egymást érik a korrupciós botrányok, jogsértések, és soha semminek nincsen következménye.

Közölte: nyílt levelet küldenek Tarlós Istvánnak, amelyben felidézik, hogy a kormány kampánykiadványában no-go zónákkal „riogatta” a magyar embereket: törvényen kívül álló területeket vizionált Európa több nagyvárosába, köztük Londonba, holott a Magyar Liberális Párt szerint ilyenek nem léteznek.

Úgy folytatta, hogy az érintett nagyvárosok vezetői sértetten reagáltak a magyar álláspontra. A Liberálisok nyílt levelükben azt kérdezik Tarlós Istvántól: ő mit szólna, ha külföldi politikusok élhetetlennek írnák le Budapestet, és kiállna-e a magyar fővárosért.

Az ellenzéki politikus hangsúlyozta: ha az uszítás és a hangulatkeltés a cél, bármelyik európai nagyvárosról lehet olyan filmet összevágni, hogy az derüljön ki, ott milyen szörnyű állapotok uralkodnak.

Szerinte igennel kell szavazni a kötelező betelepítési kvótáról szóló vasárnapi referendumon, mert ez az Európa melletti elkötelezettséget jelenti, és lehetővé teszi a „pöffeszkedő kiskirályok”, valamint a környezetükben „ugráló szélhámosok és hamiskártyások\" üzemeltette no-go zónák felszámolását.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.