Kósa: Beláthatatlan politikai következményei lennének

A Fidesz frakcióvezetője megismételte álláspontját.

MTI
2016. 09. 12. 7:36
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kósa Lajos a köztévé hétfő reggeli műsorában hangsúlyozta, hogy a választópolgárok referendumon kialakított álláspontja nagyon erős felhatalmazást ad a kormánynak. A közvélemény-kutatások tanúsága szerint a magyarok döntő többsége ellenzi a migrációt – tette hozzá.

A frakcióvezető azt mondta: még nem volt példa arra, hogy az EU figyelmen kívül hagyjon egy népszavazási eredményt. Ha ez most mégis megtörténne, annak beláthatatlan politikai következményei lennének – szögezte le.

Kósa Lajos közölte: „ostobaság” az az ellenzéki vélekedés, amely szerint a kvótareferendum Magyarország unióból való kilépésének előkészítése lenne. A kormánypártok is azt gondolják, hogy Magyarországnak az EU-ban van a helye, ugyanakkor sok olyan kérdés van, amelyben nem értenek egyet Brüsszellel – emelte ki.

Túl sok kockázattal nem jár a Fidesznek az október 2-i népszavazás, presztízsveszteséget csak az jelenthetne, ha a tervezett négymilliónál sokkal kevesebben mennének el szavazni – mondták a lapunknak nyilatkozó szakértők. Vitatják azt a kormánypárti érvet, hogy lenne bármilyen közjogi következménye a referendumnak – olvassa el a Magyar Nemzet cikkét!

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.