Már barlangot is lop a „maffiabanda”

A világörökségi várományos budai barlangokat is „hasznosítanák”.

MTI
2016. 09. 23. 14:48
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kijelentette: miután „szétverték” a környezet- és természetvédelem rendszerét, még a nemzeti parkok sem a közjó érdekében hasznosítják a vagyonkezelésükbe tartozó területeket, hanem üzleti vállalkozásoknak engedik át, amelyek igen alacsony bérleti díj ellenében, a környezetvédelem mellőzésével üzemeltetik azokat.

Ilyen a Molnár János-barlang is – mutatott rá –, ahonnan felfedezőit és kutatóit is kitiltották, miután kizárólagos használatra egy Fidesz-közeli vállalkozónak adták búvártanfolyamok tartására. A Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság pedig most a világ legnagyobb hévizes kristálybarlang termét is magába foglaló József-hegyi barlang felfedezőitől és kutatóitól perelte el épületüket.

A politikus kijelentette: „egy jól szervezett maffiabanda szisztematikusan szétrabolja az országot és a közkincset megpróbálja saját hasznára fordítani”.

Adamkó Péter barlangkutató elmondta: csapatával harminchét éve kutatja és óvja a József-hegyi barlangot, miután együtt fedezték fel. A nyolcvanas években még sikerült megakadályoznia, hogy lakópark épüljön oda, azonban hamarosan el kell hagynia a területet.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.