Matolcsy barátnőjének a testvére is az MNB-ben dolgozik?

A jegybank nem cáfolja, hogy Vajda Kitti is a munkavállalója.

MNO
2016. 09. 24. 8:11
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Többször írtunk már Vajda Zitáról, a válófélben lévő Matolcsy György jegybankelnök jógaoktató barátnőjéről, aki a Magyar Nemzeti Bank (MNB) alkalmazottja is volt már, jelenleg annak alapítványainál dolgozik. A Népszabadság szerint testvére, Vajda Kitti is a jegybanknál dolgozik, erre rá is kérdezett a Figyelő abban az interjúban, amelyet Vajda Zitával készítettek. „A húgomról is annyit mondanék, hogy ő is egy kétdiplomás szakember, közgazdász” – válaszolta Vajda Zita, ám ennél többet nem mondott.

A lap szerint trafikbizniszben is utazó Vajda Kittivel kapcsolatban a jegybank arról tájékoztatta a Népszabadságot, hogy 2013 októbere óta van ilyen nevű alkalmazottja, az oktatási igazgatóság szakértőjeként dolgozik. Matolcsy György 2013 márciusa óta vezeti az MNB-t. A lap egyébként A forint 70 éve: Út a hiperinflációtól az árak stabilitásáig című kiadvány szerzői között talált rá Vajda Zita testvérére. Igaz, a rokoni kapcsolatot nem akarta kommentálni a jegybank, nem reagált a megkeresésre, így arra sem, mennyi pénzt keres Vajda Kitti az MNB-nél.

Megkeresték Vajda Zitát is, ám ő sem reagált, a jegybanki alapítványok viszont közölték: velük nem áll szerződésben Vajda Kitti. Sikerült beszélniük Vajda Péternével, a Vajda testvérek édesanyjával, aki korábban olyan könyvelőcégnél dolgozott, amely a jegybanki alapítványokkal állt szerződésben. Ő az első kérdésre nem cáfolta, hogy lánya, Vajda Kitti a jegybanknál dolgozna, a második kérdésre pedig kitért a válaszadás elől – írja a lap.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.