Orbán Viktor elmondta, hogy mit kell tenni október 2-ig

Politikailag erősebb most a Fidesz, mint négy évvel ezelőtt volt – mondta a miniszterelnök.

MTI
2016. 09. 09. 5:46
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Idők értesülése szerint Orbán Viktor a Fidesz kihelyezett frakcióülésén hosszasan elemezte a migráció ügyét, nemzetközi kontextusba helyezve azt. A kormányfő többek között szót ejtett a törökök, illetve az olaszok helyzetéről, szerepéről is. Beszélt a német tartományi választás eredményéről, ezzel kapcsolatban megjegyezte, hogy a CDU-t jobbról még sosem előzték meg.

Orbán Viktor a frakcióülésen arról is hangsúlyosan beszélt, hogy az október 2-ai népszavazás nem a napi belpolitikai küzdelmekről, hanem Magyarország jövőjéről szól, az a tétje, hogy Magyarország meg tudja-e védeni közösségeit, kultúráját, és meg tudja-e erősíteni biztonságát.

A lap úgy tudja, a miniszterelnök arról is szólt, hogy mindenkinek aktívan részt kell vennie a népszavazási kampányban, így a kormány tagjainak, a minisztériumi államtitkároknak és a Fidesz–KDNP-frakciószövetség tagjainak is személyesen ki kell venniük a részüket a munkából az október 2-ai népszavazás sikere érdekében. Orbán Viktor miniszterelnök is kampányolni fog azért, hogy minél nagyobb legyen a részvétel és minél magasabb legyen a nemek aránya a voksoláson.

A kormányfő szeptember 11-én a kötcsei pikniken a párt értelmiségi holdudvarához szól majd. A tervek szerint az Országgyűlés szeptember 12-én kezdődő őszi ülésszakát Orbán Viktor egy nagyon jelentős politikai beszéddel nyitja meg – írja a Magyar Idők, hozzátéve, hogy az előzetes tervek szerint a miniszterelnök a szeptember 16-i pozsonyi uniós csúcs után az eddiginél erősebb személyes részvételével is támogatja a népszavazási kampányt.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.