A kémények gyakoribb ellenőrzését sürgetik

Legutóbb szombaton történt tragédia: akkor két gyerek vesztette életét.

MTI
2016. 10. 16. 16:34
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szakszervezet azt szeretné elérni, hogy azonnali hatállyal állítsák vissza a korábbi években alkalmazott ellenőrzési gyakoriságot, így a magyar családok százezreit leginkább veszélyeztető kéményeket évente egyszer, ne kétévente egy alkalommal ellenőrizzék.

Emlékeztetnek, hogy tavaly összesen 9 halálos áldozatot követelő szén-monoxid-mérgezés történt, idén azonban ez a szám már elérte a 17-et a szombati szadai tragédiával, amelyben két gyermek hunyt el.

A szakszervezet úgy véli, hogy a gyakoribb ellenőrzésekkel az ehhez hasonló esetek megelőzhetőek.

Legutóbb szombaton történt tragédia: akkor két gyerek vesztette életét szén-monoxid-mérgezés miatt egy szadai családi ház fürdőszobájában. Mire a gödöllői tűzoltók kiértek, a szülők már átszellőztették a lakást, de később az emeleten – ahol a fürdőszoba is van – a bezárt nyílászárók mellett igen magas szén-monoxid-koncentrációt mutattak a műszerek.

A gyerekeket hosszú időn át próbálták újraéleszteni a mentősök, de nem jártak sikerrel, mindketten meghaltak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.