Az Európai Beruházási Bank kölcsönéből szépül a CEU

25 millió eurós kölcsönről tett bejelentést az Európai Bizottság.

MTI
2016. 10. 21. 19:19
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A luxembourgi székhelyű bank tájékoztatása szerint a kölcsön a Budapest belvárosában lévő kampusz renoválását és új, nagyjából 39 ezer négyzetméternyi oktatási, kutatási, illetve konferenciák rendezésére szolgáló létesítmény felépítését szolgálja.

A projekt fő célja, hogy elegendő tér és korszerű létesítmények álljanak az oktatók és a hallgatók rendelkezésére. A felújított és kibővített kampusz az oktatás magyarországi helyzetének javítását célozza, ami a remények szerint a Közép-európai Egyetem kutatási és fejlesztési tevékenységének megerősítésével kedvező hatást gyakorol majd az innovációra és a termelékenységre.

A környezetbarát fejlesztés becslések szerint mintegy kétharmadával fogja csökkenteni a CEU jelenlegi energiafogyasztását.

Az építési munkálatok 2014 végén kezdődtek és várhatóan 2019-ben fognak befejeződni.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.