Csaknem ezerhétszáz fát ültet Budapesten a Főkert

Ezzel több mint 120 lakossági kérést teljesítenek.

MTI
2016. 10. 14. 11:06
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A korábbi őszi faültetések mértékét messze felülmúlva idén 1653 fát ültet el a Főkert, ezzel több mint 120 faültetésre vonatkozó lakossági kérést teljesít, és mintegy 145 helyen pótolja a főváros területén a hiányzó fákat. Budapest 20 kerületének 62 utcájában ültetnek 18-féle várostűrő fafajt, és 1127 jelenleg üres fahelyet is beültetnek – írták.

Az őszi faültetési programban a Főkert 75 magas kőrist ültet a II. kerületi Hűvösvölgyi útra, több mint 50 juharfát a Hungária körút X. kerületi szakaszára, 70 facsemete kerül a XIV. kerületi Nagy Lajos király útjára. A IV. kerületi Fóti útra 77 gömbakácot ültetnek, a Kőbányai út VIII. és X. kerületi szakaszára pedig 50 gömbkőrist. Teljesen megújul a Városligeti fasor, ahová csaknem 170 vadgesztenyefát ültetnek, valamint a Gyömrői út és a Ferihegyi gyorsforgalmi út is, ahová 130 újonnan ültetett fa kerül. A Főkert az Andrássy út kiszáradt fáit is pótolja 29 magas kőris elültetésével.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.