Éjszaka harckocsit szállítanak a budai Várba

Az október 23-i forradalom egyik kiállításához viszik a tankot.

MTI
2016. 10. 14. 12:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A közlemény szerint a különleges szállítmánnyal este 10 órakor indulnak el rendőri/rendészi felvezetéssel a szentendrei Altiszti Akadémiáról. Majd a 11-es út – Árpád fejedelem útja – Bem rakpart – Bem József tér – Fő utca – Clark Ádám tér – Hunyadi János utca útvonalon haladva éjjel fél 12 körül érkeznek meg a budai Várba a Dísz térhez, ahonnan a harckocsit görgőkön viszik tovább a Hadtörténeti Múzeum épületéhez. Ez utóbbi művelet várhatóan két órát vesz igénybe – tették hozzá.

A HM HIM előtti T–34-est, valamint az udvarán elhelyezett BTR152 páncélozott szállító harcjárművet, a ZIL tehergépkocsit és a 76 milliméteres páncéltörő ágyút november 20-áig láthatják az érdeklődők – olvasható a HM közleményében.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.