Fidesz: Fizetett provokátorok akarnak balhézni vasárnap

A párt szerint Juhász Péter és Szigetvári Viktor is az állami ünnepség megzavarására buzdít.

MTI
2016. 10. 21. 14:34
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hozzátette: hírek szerint az alvilághoz köthető figurákkal „együttműködésben” provokálnának a rendzavarásra készülők.

Az Együtt részéről Juhász Péter és Szigetvári Viktor is az állami ünnepség megzavarására buzdít – mondta Hidvéghi Balázs, megjegyezve: ez „ugyanaz a társaság”, amelyik néhány évvel ezelőtt azzal híresült el, hogy az Orbán Viktor miniszterelnökről készült hungarocellbábu fejét rugdosta Budapest utcáin. A Civil Ellenzéki Kerekasztal nevű szervezet szintén provokációra, balhéra készül – fűzte hozzá Hidvéghi Balázs.

Felhívta a figyelmet: akik fizikai erőszakra buzdítanak, azok kimeríthetik a garázdaságra felbujtás tényállását is.

Tíz évvel ezelőtt az 1956-os forradalom 50. évfordulóját a Gyurcsány-kormány és a baloldal tönkretette, „most ugyanezek az emberek ugyanerre készülnek” – fogalmazott a kommunikációs igazgató, aki pártja nevében ismét arra szólította fel a baloldalt, ne zavarja meg az ünnepet, ne provokáljon, „értse meg, hogy egy nemzeti ügyről, egy nemzeti ünnepről van szó, amelyet méltón és békésen szeretnénk megünnepelni”.

A biztonsági intézkedéseket firtató kérdésre azt válaszolta, a megfelelő előkészületek megtörténnek, de „mi egy békés megemlékezésre készülünk”, és „szeretnénk, ha nem kordonok, hanem egy szabad közös ünneplés” jellemezné a vasárnapot.

A vasárnap délutáni állami díszünnepségen, a Kossuth Lajos téren Orbán Viktor és Andrzej Duda lengyel államfő mond beszédet.

Hidvéghi Balázs kérdésre elmondta, szeptember 1. óta tölti be a Fidesz kommunikációs igazgatói posztját. Ezt a feladatot korábban Kocsis Máté VIII. kerületi polgármester látta el.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.