Győzelmi mámorban úsznak a politikusok a Facebookon

A közösségi hálón is saját sikerükként értékelték a politikusok a vasárnapi népszavazást.

MNO
2016. 10. 03. 8:44
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Nagyszerű eredmény. Tízből kilenc ember Magyarország önálló döntési joga mellett szavazott” – írja Orbán Viktor rövid posztjában. A szokásos köszönetnyilvánítás elmaradt, és csak azt jelzi, hogy hogyan kell értelmezni a tegnapi eredményeket.

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes saját urnazárást követő beszédéből idézett, természetesen ő is elégedett volt az eredménnyel. „Magas volt a részvétel és elsöprő volt a nemek támogatása” – írta.

A Fidesz Facebook-oldalára akár a kampány levezető szakaszában is felhasználható plakátot tettek ki.

Az MSZP Molnár Gyula vasárnapi gondolatait osztotta meg az emberekkel, a politikus szerint „nincs politikailag érvényes népszavazás, ezt nagyon drága közvélemény-kutatásnak hívják”. Jelezte, hogy a héten parlamenti vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezik, hogy kiderüljön, mégis hogyan költött el a kormány 11 milliárdot a népszavazási kampányra.

Gyurcsány Ferenc volt kormányfő szerint győzött az ellenzék, mert „hiába volt a világon példátlan tízmilliárdos gyűlöletkampány, hiába az uszítás, félelemkeltés. A magyarok többsége ma már nem kér Orbánékból. A szavazók határozottan kimondták, nem támogatják a kormányt, Európa és a demokratikus ellenzék mellett állnak”.

Vona Gábor tegnap este osztotta meg népszavazással kapcsolatos gondolatait, ma reggel viszont már egy II. János Pál pápától származó idézettel rukkolt elő.

Hadházy Ákos, az LMP társelnöke szerint „este megtudtuk, hogy mennyire igazat mondtunk, amikor érdektelen népszavazásról beszéltünk: így is, úgy is alkotmánymódosítás jön. Csak azt nem tudom, komolyan vehető-e egy ezerszer toldozott alkotmány, amelynek szilárdsága a gránit helyett talán már csak maximum a sógyurmáéval vetekszik”. Egy másik posztjában arról ír, hogy az Orbán-kormány a népszavazással megpróbálta elfedni a korrupciós ügyeket.

Szigetvári Viktor is sikerként értékelte a népszavazást, mint írta: „Orbán Viktor 2010 óta ma elszenvedte első vereségét. A mai bizalmi szavazást Orbán Viktor elbukta”.

Szerinte egy normális országban ilyenkor a miniszterelnöknek le kellene mondania, „de biztos vagyok benne, hogy Orbán Viktor ehhez is gyáva. Amíg egy hektár föld, egy ellopható szálloda is van az országban, addig kormányon akar maradni” – írta, hozzátéve, hogy „lesz még ilyen, lesz még nagyobb vereségben is része”.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.