Kampány indul a mézfogyasztás népszerűsítésére

Azt szeretnék, hogy a mézet a fogyasztók közvetlenül a termelőktől vásárolják meg.

MTI
2016. 10. 15. 7:24
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bross Péter, az Országos Magyar Méhészeti Egyesület elnöke a lapnak elmondta, azt szeretnék, hogy a mézet a fogyasztók közvetlenül a termelőktől vásárolják meg, és terjedjen el az egyesület által létrehozott, úgynevezett termelői mézesüveg és zárszalag használata.

Szavai szerint „reklám híján van a méz”, pedig az Európai Unió egyik legnagyobb méhészeti tagállama Magyarország. A magyar akácméz a világon elismert termék, hungarikum.

Ha egy magyar annyi mézet fogyasztana, mint egy német vagy görög, akkor nem lenne szükség mézexportra, de ami még fontosabb, pozitívan változna a magyar társadalom általános egészségi állapota – mondta el Bross Péter.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.