Két panaszt tett a fideszes képviselő

Nem csak a korrupciós bűncselekmények miatti meg­gyanúsítása ellen tett panaszt Mengyi Roland.

2016. 10. 13. 11:26
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nemcsak a korrupciós bűncselekmények miatti meg­gyanúsítása ellen tett panaszt Mengyi Roland fideszes ország­gyűlési képviselő, hanem a nyomozó hatóság házkutatása kapcsán is – tudta meg a Magyar Nemzet a politikus ügyvédjétől. Futó Barnabás tájékoztatása szerint az ügyfele lakásában és irodáiban tartott házkutatások során ugyanis a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) olyan tárgyakat és iratokat is lefoglalt, amelyek nem Mengyi Rolandéi. Emiatt a Legfőbb Ügyészséghez fordultak, amely várhatóan napokon belül elbírálja a panaszt. Az ügyvéd megemlítette azt is, hogy a gyanúsított több számítógépét is elvitték a nyomozók, de csak ideiglenes lefoglalás történt, és az adatok lementése után azokat akár már napokon belül visszakaphatja védence.

A 168 Óra augusztusban írta meg lehallgatási jegyzőkönyvek alapján, hogy a magát Voldemort nagyúrnak szólíttató politikus kenőpénzért cserébe szervezhetett uniós pályázatokat, hogy aztán a termelői szövetkezeteknek megítélt támogatás 90 százalékát „alkotmányos költségként” vissza­követelje. A fideszes politikust hétfőn hallgatta ki a KNYF „vesztegetést állítva elkövetett” befolyással üzérkedés, valamint bűnszövetségben és bűnsegédként elkövetett különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás kísérletének gyanújával. A gyanúsítotti kihallgatás azért történ­hetett meg, mert szeptemberben az Or­szág­gyű­lés – a legfőbb ügyész indítványára – felfüggesztette a kép­viselő mentelmi jogát. Mengyi a kihallgatásán mindent tagadott. A KNYF keddi közleményéből derült ki, hogy a kihallgatás után több helyszínen házkutatást tartottak, és bizonyítékokat foglaltak le.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.