Kétmilliárd jutott nyári iskolafelújításra

Főként a hosszú évek óta elhanyagolt iskolaépületekben voltak felújítások.

MTI
2016. 10. 04. 4:41
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rétvári Bence az építési beruházások között kitért arra, hogy gázkészülék-, kazán- és egyéb fűtéssel kapcsolatos karbantartás valósult meg 203 iskolában, nyílászárók javítása, cseréje 181 iskolában, tantermek, folyosók, lépcsőházak festése pedig 616 iskolában. 71 iskolában újult meg a tornaterem, 205 iskolában újították fel a mosdót és a vizesblokkot, 122 helyen pedig a tetőt javították ki. Ezenkívül 22 ezer új szék, 12 ezer új pad és 1329 új tábla beszerzése történt meg a nyáron – tette hozzá, jelezve: elsősorban a hosszú évek óta elhanyagolt iskolaépületekben voltak felújítások.

Az államtitkár tájékoztatása szerint a felújításokon kívül taneszközökre, nyomtatványokra, a javítási munkákhoz szükséges anyagokra 650 millió forintot költöttek, tűz-, munka- és érintésvédelemre, járműkarbantartásra pedig 150 millió forintot.

A kormány az iskoláktól érkező, a tanévkezdéshez szükséges, megalapozott igényekre nyújtotta a forrást a költségvetésből – rögzítette Rétvári Bence, majd kiemelte: látható, hogy a kabinet folyamatosan azon dolgozik, hogy minden gyermek a lehető legkorszerűbb körülmények között tanulhasson.

Kitért arra is, hogy míg 2010 előtt 381 feladatellátási helyen voltak iskolabezárások, mostanra már szerencsére az iskolafelújítások a jellemzők. Az évről évre folytatódó béremelések mellett országosan igyekeznek javítani az iskolaépületek állapotán a jövőben is – mondta Rétvári Bence.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.