Kihegyezett karóval támadt egy migráns Röszkénél

Egy katonanőt vett célba alkalmi fegyverével, még időben lekapcsolták.

MTI
2016. 10. 16. 8:23
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szanka Ferenc közölte, a férfit közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettének kísérletével gyanúsítják.

A gyanú szerint a férfi – akit Németországban az eddigi adatok szerint menekültként vettek nyilvántartásba – a magyar–szerb határon felállított kerítésen keresztül kívánt Szerbiába jutni Röszke külterületén csütörtök este, úti célja Törökország volt.

A férfit észrevette a három társával szolgálatot teljesítő őrvezető nő, aki egy kicsit eltávolodott kollégáitól. Ekkor a gyanúsított egy közel egy méteres, kihegyezett akáckarót feje fölé emelve rátámadt a sértettre, mintegy 15 méter távolságból felé közeledve. Ezt észrevették a katona járőrtársai is, akiknek egy méterre a sértettől sikerült megállítaniuk a szír férfit, és így megakadályozták a támadás befejezését – tudatta a csoportvezető ügyész.

A Szegedi Járásbíróság ezért egy hónapra elrendelte a férfi előzetes letartóztatását, miután a nyomozási bíró a szökés, elrejtőzés veszélye miatt szükségesnek látta a kényszerintézkedés elrendelését. A döntés ellen a gyanúsított és védője fellebbezett, így az nem jogerős – mondta a csoportvezető ügyész.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.