Kőszeg: Orbán ellenében Vonára is lehet voksolni

A Magyar Helsinki Bizottság alapítója szerint az elsődleges a mostani kormány leváltása.

LD
2016. 10. 09. 15:47
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bár korábban nem látott rá esélyt, a Fidesz uralma mégis hamarosan véget érhet – vélte a legutóbbi Élet és Irodalomban közzétett, A vég kezdete című írásában az SZDSZ egykori politikusa és a Magyar Helsinki Bizottság alapítója, Kőszeg Ferenc. Szerinte az MSZMP 1985-ös kongresszusán indult a vágta a pártállam vége felé, viszont ezt csak utólag lehetett látni.

Kőszeg szerint szertefoszlott Orbán Viktor legyőzhetetlenségének mítosza, miután a választók többsége nem ment el a kvótákról szóló, érvénytelenné váló népszavazásra. „Ez azt jelenti, hogy a társadalom többsége nem tekinti Orbánt irányt mutató vezérnek” – tette hozzá.

A szerző szerint olvasóit talán fel fogja háborítani, mégis úgy vélte, hogy Orbán ellenében még a Jobbikra és Vona Gáborra is lehet szavazni. „Mert ebben a pillanatban semmi sem előbbre való, mint Orbánt kirobbantani a székéből. (A robbantást metaforikusan értettem. A terroristákat már akkor sem szerettem, amikor a magyar titkosszolgálat szinte leplezetlenül támogatta őket)” – tette még hozzá.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.